Klimøller Rig Wear etableret i 1989.

Klitmøller Rig Wear er det første tøjmærke der udsprang af surfermiljøet i Klitmøller. Efter at være ankommet til området i midten af 80erne som en af de første danske surfere stiftede Christian Taasti "Klitmøller Rig Wear" i 1989. Der var på det tidspunk stort behov for reparation af windsurfing udstyr og for at kunne købe reservedele blandt surferne. Udstyret var på det tidspunkt ikke umiddelbart stærkt nok til de ofte barske forhold som bølgerne og vinden skabte og var man uprøvet i store bølger som mange var dengang gik udstyret ofte i stykker efter en tur i gennem brændingen. Masterne knækkede som tændstikker og sejlene blev flået i stykker mens surfboards knækkede og finne og mastekisterne gik løs.

dsc_09864jpg
I starten var det derfor meningen at firmaet skulle producere og reparere surf udstyr, men da man lancerede de første t-shirts og sweatshirts med det legendariske logo viste det sig at være en overraskende stor succes at lave tøj og det blev starten på et eventyr op i gennem 90erne hvor tøjet blev solgt i mange danske surf-butikker og i Tyskland, Sverige, Norge og Holland.
Salget startede dog lokalt gennem det første surf-center som blev etableret af Christian Taasti i samarbejde med Hanstholm Kommune og 2 af Danmarks store Surf grossister Surfline og Nautic.

16684179_1745322272160730_4446178373971253377_n_1jpg


I 2001 blev surf-centeret dog solgt fra og Christian ville koncentrere sig om andre design, produktion og IT -opgaver. Det førte ham rundt i verden i en lang årrække hvor han kombinerede sin passion for surf sporten med forskellige opgaver indenfor sit felt. I 2012 kom Christian permanent hjem til Danmark sammen med sin familie og efter et par år var der kommet så mange opfordringer fra surf miljøet at han besluttede sig for at genoptage arbejdet med Klitmøller Rig Wear.